فواید سفر در سالمندی+4 فایده مهم

از دیگر فواید سفر در سالمندی بهبود زوال عقل می‌باشد. زوال عقل، یا همان آلزایمر، ناشی از یکنواختی روزمره است.

فواید سفر در سالمندی+4 فایده مهم

رفتن به سفر از جمله زیباترین و دلنشین‌ترین کارهایی است که هر فرد در زندگی خود انجام می‌دهد و اوقات خوشی را با این کار سپری خواهد کرد. چیزی که سفر رفتن را از دیگر تفریحات متمایز می‌کند این است که سفر هیچ‌گونه محدودیت سنی ندارد. همه افراد، چه پیر و چه جوان، می‌توانند به مسافرت بروند و لذت ببرند. در این مقاله می‌خواهیم در مورد فواید سفر در سالمندی بپردازیم. سالمندان نسبت به دیگر گروه‌ها یکنواختی بیشتری در زندگی خود دارند. پس بدون شک، خروج از این روزمرگی و کسب تجربه‌های جدید و دیدن مکان‌های جدید می‌تواند برای آنها فواید بی‌شماری به همراه داشته باشد. از مهم‌ترین آنها می‌توان به بهبود سلامت جسمی و فکری افراد سالمند اشاره کرد. گفته شده افرادی که دو بار در سال به مسافرت می‌روند، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی در آنها کمتر است. علاوه بر این، مسافرت فواید دیگری از جمله تقویت روح و روان فرد را به دنبال خود خواهد داشت. به طور کلی، سالمندان اهل سفر شادمان‌تر و اجتماعی‌تر نسبت به دیگر افراد می‌باشند (اگر به این مسئله علاقه دارید، می توانید مقاله فواید مدیتیشن در میانسالی را مطالعه کنید).

جلوگیری بیماری‌های قلبی

فواید سفر در سالمندی+4 فایده مهم

اکثر بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی ناشی از استرس و فشار روزمره است که به فرد وارد می‌شود. اگرچه رژیم غذایی هم در این موضوع به شدت تاثیرگذار است ولی تاثیر روزمرگی در این مسئله انکارناپذیر نیست. در نتیجه، سالمندان اگر بتوانند روزمرگی کمتری را تجربه کنند و از آن طرف حجم درگیری‌های ذهنی و استرس خود را کم کنند، از بسیاری از بیماری‌های قلبی در امان می‌مانند. خوشبختانه، سفر کردن همین موهبت را نیز در پی دارد. افرادی که به مسافرت می‌روند به طور کلی کمتر از دیگران درگیر بیماری‌های قلبی می‌شوند. پس می‌توان گفت از فواید سفر در سالمندی، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی می‌باشد. سالمندان با رفتن به مسافرت کمی از حواشی روزمره خود فاصله می‌گیرند و کمتر دچار این مشکلات خواهند شد.

بهبود زوال عقل

فواید سفر در سالمندی+4 فایده مهم

از دیگر فواید سفر در سالمندی بهبود زوال عقل می‌باشد. زوال عقل، یا همان آلزایمر، ناشی از یکنواختی روزمره است. وقتی افراد، به‌خصوص سالمندان، وارد زندگی‌ای می‌شوند که ذهنشان دچار چالش نمی‌شود، این اتفاق رخ می‌دهد. از دیگر دلایل زوال عقل تکراری بودن محیط است. محیط‌های همیشگی ذهن انسان را در یک چهارچوب بسته قرار می‌دهند و قدرت توجه به جزئیات و تجزیه و تحلیل را از آن می‌گیرند. خوشبختانه به راحتی می‌توان با سفر کردن از همه این عوامل جلوگیری کرد. با رفتن به سفر، ذهن سالمندان تحریک می‌شود و سعی می‌کند به جای مسائل حل شده با چالش‌های جدید روبرو شود. از آن طرف، با ورود به محیط‌های جدید، سالمندان بیشتر به جزئیات توجه می‌کنند و در نتیجه احتمال ابتلا به زوال عقل کاهش پیدا می‌کند. مجله Stars toue در مورد فواید سفر در سالمندی می گوید:

Reduced Stress and Improved Mental Health: Breaking away from the monotony of daily routines and immersing oneself in a new environment can significantly reduce stress levels

کاهش استرس و بهبود سلامت روان: رهایی از یکنواختی کارهای روزمره و غوطه ور شدن در یک محیط جدید می تواند به میزان قابل توجهی سطح استرس را کاهش دهد.

افسردگی کمتر

فواید سفر در سالمندی+4 فایده مهم

بدون شک از مهم‌ترین فواید سفر در سالمندی کاهش افسردگی می‌باشد. به طور کلی انسان‌های منزوی بیشتر دچار افسردگی می‌شوند. این افراد سعی در برقراری ارتباط با افراد جدید نمی‌کنند و در محیط امن خود گیر می‌کنند و در نتیجه دچار افسردگی می‌شوند. برای کاهش این موضوع باید تجربه‌های جدید کسب کرد و خود را برای ارتباط با افراد جدید به چالش کشید. مسافرت دقیقاً همین کمک را به ما می‌کند، ما را از محیط امن خود خارج می‌کند و با انسان‌های جدید آشنا می‌کند. سالمندانی که خطر ابتلا به افسردگی بیشتری دارند، به راحتی می‌توانند با سفر کردن از انزوا خارج شوند و افسردگی را بهبود دهند.

فواید سفر در سالمندی
بیماری های قلبی  بهبود زوال عقل
بهبود نیازهای عاطفی افسردگی کمتر

بهبود نیازهای عاطفی

از دیگر فواید سفر در سالمندی بهبود نیازهای عاطفی می‌باشد. سالمندان به دلیل شرایط زندگی‌ای که دارند کمتر به افراد دیگر معاشرت می‌کنند، کمتر با خویشاوندان خود حرف می‌زنند و در نتیجه کمتر عواطف خود را بروز می‌دهند. همه این مسائل باعث می‌شود که سالمندان نیازهای عاطفی بیشتری نسبت به دیگر افراد داشته باشند. برای رفع این نیازها به طور کلی توصیه می‌شود افراد بیشتر به دیدن سالمندان خود بروند و یا اینکه سالمندان خود را مجبور به برقراری ارتباط و روابط اجتماعی با افراد جدید بکنند. معمولاً سفر کردن سالمندان همین شرایط را نیز در پی دارد؛ با خویشاوندان خود ملاقات و همراهی می‌کنند و همچنین خود را برای صحبت با افراد، به‌خصوص در تورها، به چالش می‌کشند. در نتیجه می‌توان گفت برای رفع نیازهای عاطفی سالمندان، سفر بهترین گزینه می‌باشد.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد فواید سفر در سالمندی صحبت کردیم. فهمیدیم سالمندان چه نیازها و مشکلاتی دارند و چگونه می‌توان با کسب تجربیات سفر، این مسائل را برطرف کرد. امید است همه سالمندان در زندگی خود هیچ مشکلی نداشته باشند و در سلامت کامل به سر ببرند.